Alle informatie over het Turkse e-visum

Alle informatie over het e-visum op een rij:

Hoewel je in ieder geval tot November 2014 een visum kunt kopen op vliegvelden in Turkije, zal dit in de (nabije) toekomst helemaal verdwijnen. Als alternatief zal het Turkse visum dan alleen nog digitaal te verkijgen zijn, het zogenaamde e-visum. Het zal misschien even wennen zijn, maar het aanvragen en ontvangen van het e-visum blijkt erg gemakkelijk. Hier leest u de belangrijkste informatie over het e-visum.

 • Zonder geldige credit card (Mastercard of VISA) kunt u niet zelf een e-visum aanvragen. Op internet zijn echter meerdere aanbieders van Turkse e-visa te vinden die de aanvraag voor u uit handen nemen en waar u via bijvoorbeeld Ideal en Paypal kunt betalen. U betaalt via deze aanbieders wel een meerprijs voor uw visum. 
  Klik hier voor een overzicht van Nederlandstalige aanbieders.

  Mèt een credit card kunt u zelf uw visum aanvragen via de site van het Turkse Ministerie van Buitenlandse zaken. De credit card hoeft overigens niet op uw naam te staan om de betaling te kunnen voldoen.
 • Een E-visum is een goedkeuring die de houder ervan toestemming geeft Turkije binnen te gaan.

 • Het vervangt de sticker en stempel die normaal gesproken op het aankomstvliegveld in het paspoort worden afgegeven. 

 • Na een succesvolle aanvraag en betaling wordt het e-visum naar de aanvrager gemaild. aanvragers moeten hun e-visum uitprinten en tonen aan de luchthaven- en douanebeambten. U dient het e-visum bij u te dragen gedurende gehele reis.

 • E-visum is alleen geldig voor het toerisme of voor handelsdoeleinden. Voor andere doeleinden, zoals werk of studie, moet een aanvraag via de ambassade of consulaat worden ingediend.

 • Turkse autoriteiten hebben het recht in bepaalde gevallen de houder van een e-visum de toegang tot Turkije te weigeren. Houders van visa uitgegeven door Turkse ambassades of consulaten zijn onderworpen aan eenzelfde procedure en aan hen kan dus ook de toegang geweigerd worden onder bepaalde omstandigheden.

 • Om een e-visum aan te vragen dient u in het bezit te zijn van: Een paspoort of identiteitskaart dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij terugkeer in Nederland, vluchtreservering (of reservering voor andere transportmogelijkheden). Bij aanvraag van een e-visum via de site van het Turkse Ministerie van Buitenlandse zaken dient men ook in het bezit te zijn van een geldige credit card (MasterCard, Visa). 

 • De geldigheid van uw e-visum begint op de datum vermeld in uw applicatie. U kunt Turkije bezoeken op elke datum die binnen de geldigheid valt van uw visum. 

 • Als u Turkije niet bezoekt binnen de geldigheidsduur van uw visum, dient u een nieuwe aanvraag te doen voor een visum. U kunt data op eerder verstrekte visa niet wijzigen.

 • Het e-visum is gemakkelijk online te verkrijgen en voorkomt wachttijden bij de Turkse ambassade, het consulaat of bij de grensovergang op het vliegveld in Turkije. 

 • Elke reiziger binnen uw reisgezelschap dient een eigen visum aan te vragen. Ook voor kinderen die bijgeschreven staan op uw paspoort dient u een persoonlijk visum aan te vragen. 

 • U heeft geen recht op restitutie van betaalde kosten als u Turkije niet binnen de geldigheidsduur van het visum bezoekt.

 • Als de gegevens op uw visum niet overeenkomen met de gegevens in uw paspoort of identiteitskaart, kan u de toegang tot Turkije geweigerd worden. Het e-visum is verbonden met uw paspoort of identiteitskaart. Zorg er dus altijd voor dat u het paspoort of de identiteitskaart gebruikt waarmee u de aanvraag voor het e-visum heeft gedaan, anders is uw visum niet geldig.

 • U heeft geen recht op restitutie van de kosten als u verkeerde gegevens in de aanvraag heeft vermeld.

 • Wanneer u langer in Turkije wilt blijven dan waarvoor uw e-visum geldig is, dient u op een lokaal politiebureau een aanvraag te doen voor een verblijfsvergunning. Houd er echter rekening mee dat een e-visum alleen wordt afgegeven voor het toerisme of voor handelsdoeleinden. Voor andere doeleinden, zoals werk of studie, moet een aanvraag via de Turkse ambassade of het Turkse consulaat worden ingediend. Als u met uw verblijf de geldigheidsduur van uw visum overschrijdt, kunnen u boetes opgelegd worden, kunt u uitgezet worden of de toegang tot Turkije kan u voor een bepaalde periode ontzegd worden.

 • Na het indienen van een volledig ingevulde digitale aanvraag wordt uw e-visum over het algemeen binnen 24 uur aan u gemaild.

 • Het is aan te raden om ongeveer een week voor uw vertrek uw e-visum aan te vragen, maar maximaal 24 uur voor vertrek.

 • Als u een e-mail ontvangt met het bericht dat uw aanvraag is afgewezen, kunt u zich melden bij de Turkse ambassade of het Turkse consulaat.

 • Kosten voor het e-visum worden alleen in rekening gebracht  bij een goedgekeurde aanvraag.

 • Als inwoner van Nederland kunt u een multiple entry e-visum aanvragen.

 • Als inwoner van Nederland bent u vrij om met reservering bij iedere luchtvaartmaatschappij een e-visum aan te vragen.

 • Als inwoner van Nederland kan een geaccrediteerd reisbureau voor u de aanvraag voor een e-visum indienen.

De informatie op deze pagina is vertaald en afkomstig van de website van het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ga voor meer informatie, eisen voor reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse en/ of de aanvraagprocedure naar https://www.evisa.gov.tr/en/

EV Real Estate Services kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor onjuistheid van de getoonde informatie.

Back to top

Projecten

 1. Mahmutlar
 2. Kargicak
 3. Kusadasi
 4. Kusadasi
Bekijk alle objecten

Alle Tips & tricks

 1. Tip 1:
  Controleer of er een algemene Iskan is verstrekt voor het huis dat u op het oog heeft. Een algemene Iskan -...
  Meer
 2. Tip 2:
  Geloof niet direct dat iemand die u een Tapu laat zien ook werkelijk de eigenaar is van hetgeen u wilt kopen!...
  Meer